• Industriële elektronica. Van kleine tot grote series.

Uw PCB-design afronden? Houd dan deze drie aspecten in uw gedachten!

Uw PCB-design afronden? Houd dan deze drie aspecten in uw gedachten!

Wilt u uw PCB-design afronden? In deze laatste blog vol met design tips die de productiekosten van een PCB beïnvloeden hebben we drie laatste tips die u helpen bij een zo efficiënt en effectief mogelijke PCB-productie. In onze blog 5 design tips die de productiekosten van een PCB beïnvloeden las u over aarde, digitale en luidruchtige sporen en koellichamen. Let echter ook op deze drie aspecten.


In deze laatste blog vol met design tips die de productiekosten van een PCB beïnvloeden hebben we drie laatste tips die u helpen bij een zo efficiënt en effectief mogelijke PCB-productie. In onze blog 5 design tips die de productiekosten van een PCB beïnvloeden las u over aarde, digitale en luidruchtige sporen en koellichamen. Let echter ook op deze drie aspecten. 

Thermische ontlasting

Thermisch reliëf maakt verbindingen tussen een spoor of een vulling en een component pen klein om het solderen te vergemakkelijken. Deze kleine verbinding is kort om de impact op de elektrische weerstand te verminderen. Als geen thermisch reliëf op component pennen wordt gebruikt, kan het onderdeel wat koeler zijn omdat er een betere thermische verbinding is met sporen of vullingen die warmte kunnen afvoeren, maar het zal moeilijker zijn om te solderen en te desolderen.

Lees ook: Deze 4 punten worden vaak verwaarloosd bij het ontwerpen van een PCB: hoe u dit kunt voorkomen

Afstand tussen sporen en montagegaten

Laat bij het afronden van uw PCB-design ruimte tussen koperen sporen of vullingen en montagegaten; dit helpt het gevaar van schokken te voorkomen. Soldeermasker wordt niet als een betrouwbare isolator beschouwd, dus zorg ervoor dat er afstand is tussen koper en eventuele montage hardware.

Warmtegevoelige componenten

Houd componenten die gevoelig zijn voor warmte uit de buurt van andere componenten die warmte genereren. Voorbeelden van componenten die gevoelig zijn voor warmte zijn thermokoppels en elektrolytische condensatoren. Het plaatsen van thermokoppels in de buurt van warmtebronnen kan temperatuurmetingen in gevaar brengen. Door elektrolytische condensatoren in de buurt van warmte genererende componenten te plaatsen, wordt hun levensduur verkort. Componenten die warmte genereren, kunnen bruggelijkrichters, diodes, MOSFET’s, inductoren en weerstanden zijn. De warmte is afhankelijk van de stroom die door de componenten stroomt.

Heeft u hulp nodig bij het realiseren van het perfecte PCB-design? Wilt u daarbij ook rekening houden met de productiekosten van de PCB> Of met de productie van je PCBA of de doorontwikkeling hiervan? Neem dan contact met ons op! Wilt u meer leren over PCBA-productie? Download dan vooral eens onze gratis brochure, en volg ons ook op sociale media om op de hoogte te blijven over alle updates. 


 

 

Expice B.O.M. template downloaden

Vul de lijst in en stuur deze naar ons op. Dan laten we je zo snel mogelijk weten wanneer we kunnen starten.

Template - Bill of Materials

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag een terugbelverzoek aan

Een van onze experts belt je op werkdagen binnen 24 uur terug!