• Industriële elektronica. Van kleine tot grote series.

Zo waarborg je de kwaliteit van een PCB Assembly

Zo waarborg je de kwaliteit van een PCB Assembly

De kwaliteit van een PCBA wordt al grotendeels bepaald bij het ontwerp. Alles wat je kunt voorzien zet je dan al op papier. Daarnaast zijn de kwaliteit van de kale PCB en het productieproces van grote invloed op de uiteindelijke kwaliteit van de PCBA.

Factoren die invloed hebben op de PCBA kwaliteit

Specificaties

Het is belangrijk in de PCB-specificatie duidelijkheid te hebben over kritische hoogfrequente stukken. Daarom is verstandig om hiervoor bij het ontwerpen genoeg tijd te reserveren.

Opbouw

De opbouw van de kale PCB is essentieel voor de kwaliteit van de PCBA. Een duidelijke opbouw van de PCB-lagen, -laagdikten en prepreg materiaalsoort en -diktes zijn hier een belangrijk onderdeel van.

Fiducial markers

Het is zeer belangrijk om in elk ontwerp ruimte vrij te houden voor fiducial markers. Plaats deze niet symmetrisch en zover mogelijk in minimaal twee hoeken. Hierdoor kunnen assemblagemachines de componenten zeer nauwkeurig plaatsen.

Outline componenten

Weergeef componenten die aan de rand van de PCB liggen zo zuiver mogelijk. Idealiter minimaal 3 mm van de rand. Denk hier aan connectoren die over de rand steken. Hiermee houden we dan rekening bij het penaliseren van een PCB.

Weten hoe je de hoogst mogelijke kwaliteit garandeert? Bekijk onze ontwerpregels.

Designvoorkeuren Expice downloaden ≫

Een goed ontwerp is het halve werk

Een goede producent denkt met haar klant mee. De eerste stap is een uitgebreide intake met de opdrachtgever. De producent noteert de belangrijkste punten en PCB specificaties om die naar de PCB leverancier te sturen. Op basis van deze gegevens ontvang je een goede prijs en de verwachte levertijd.

Klaar voor de start?

Voordat de productie daadwerkelijke start, controleren we de PCB op de verwerkte data door de printfabriek. Dit om te waarborgen dat we belangrijke zaken nakomen en zo een first time right PCB ontvangen.
Daarnaast plaatsen we op elke PCB- of paneelrand een datumcode en productcode, zodat we bij eventuele problemen direct de productieprogramma’s kunnen terugzetten.

Productie van PCBA’s inkopen bij Expice

We hebben al meer dan 30 jaar ervaring met assembleren van PCB’s. Van unieke exemplaren tot batches van 100.000 stuks. Onze productieafdeling bestaat uit volautomatische pick-and-place-machines. Deze machines hebben samen een capaciteit van meer dan 45.000 componenten per uur. Dankzij deze capaciteit kunnen wij een snelle levertijd tegen een aantrekkelijke prijs bieden.

Lees meer over PCBA-productie ≫

Zelf een PCBA laten produceren?

Wij hechten veel waarde aan heldere communicatie en goede afspraken. Je zult bij ons niet snel ‘nee’ horen. We denken graag met je mee voor de beste oplossing!

Meer weten over wat Expice voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of dien een terugbelverzoek in.

Expice B.O.M. template downloaden

Vul de lijst in en stuur deze naar ons op. Dan laten we je zo snel mogelijk weten wanneer we kunnen starten.

Template - Bill of Materials

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag een terugbelverzoek aan

Een van onze experts belt je op werkdagen binnen 24 uur terug!