• Industriële elektronica. Van kleine tot grote series.

Wat kost het produceren van een PCB Assembly?

Wat kost het produceren van een PCB Assembly?

Iedere PCB(A) is anders

PCB(A) staat voor Printed Circuit Board (Assembly). Dit is niet alleen de kale printplaat, maar het volledig geassembleerde product. Welke factoren bepalen de kosten van een PCB(A)?

Iedere PCB(A) is anders en ook de eisen aan de kant van jou als opdrachtgever spelen een grote rol. Onderstaande factoren spelen de grootste rol in de kosten van PCBA-ontwikkeling:

 1. Gevraagde levertijd
  Hoe korter de levertijd, hoe hoger de kosten. De levertijd van een printplaat is maximaal 4 weken. De volledig afgewerkte nieuw ontwikkelde PCBA heeft gemiddeld een levertijd van 1-3 maanden. Dit is afhankelijk van de complexiteit.
 2. Complexiteit en specificaties van de print
  Hoe complexer de specificaties, hoe hoger de kosten. Van eenvoudige PCB’s met enkele componenten tot geavanceerde PCB’s waar software voor geschreven moet worden. Denk onder meer aan:
  1. Displaytechniek
  2. LED-verlichting
  3. Vermogenselektronica
  4. Regelelektronica
  5. PLC-besturingen
  6. Sensortechniek
  7. Accu-opslag systemen
  8. BMS-ontwikkeling
 3. Aantal lagen
  Je hebt bij printplaten binnenlagen en buitenlagen. Hoe meer lagen, hoe hoger de kosten. Ook de mogelijkheid om onderdelen aan twee zijden te monteren heeft effect op de kosten van de PCB Assembly. Je kunt de PCB ook nog een beschermende coating geven. Deze coating kan zowel stofafwerend en/of waterdicht zijn. Dit is afhankelijk van waar de situatie om vraagt.
 4. Grootte van de eerste en toekomstige order(s)
  Natuurlijk houden wij rekening met jouw budget en met de toekomst! Hoe lager de order, hoe hoger de prijs. Wel is de productieprijs per PCBA lager naarmate de ordergrootte toeneemt. Daarnaast is het voordeliger om één jaarorder te bestellen in plaats van vijf deelorders. Wij denken met je mee van idee tot eindproduct. Dat komt in een samenwerkingsovereenkomst tot uiting.

Productie van PCB’s inkopen bij Expice

We hebben al meer dan 30 jaar ervaring met assembleren van PCB’s. Van unieke exemplaren tot batches van 100.000 stuks. Onze productieafdeling bestaat uit volautomatische pick-and-place-machines. Deze machines hebben samen een capaciteit van meer dan 45.000 componenten per uur. Dankzij deze capaciteit kunnen wij jou een snelle levertijd tegen een aantrekkelijke prijs bieden.

Lees meer over PCBA-productie ≫

Zelf een PCBA laten produceren?

Wij hechten veel waarde aan heldere communicatie en goede afspraken. Je zult bij ons niet snel ‘nee’ horen. We denken graag met je mee voor de beste oplossing!

Meer weten over wat Expice voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of dien een terugbelverzoek in.

Expice B.O.M. template downloaden

Vul de lijst in en stuur deze naar ons op. Dan laten we je zo snel mogelijk weten wanneer we kunnen starten.

Template - Bill of Materials

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag een terugbelverzoek aan

Een van onze experts belt je op werkdagen binnen 24 uur terug!