• Industriële elektronica. Van kleine tot grote series.

Wat is een embedded system?

Wat is een embedded system?

Embedded systems zijn hardware oplossingen die gecombineerd zijn met specifieke softwarematige aansturing. Het zijn minuscule systemen die geheugen hebben en kunnen rekenen en meten.

Daarnaast geven ze een signaal af als dat nodig is. Ze zijn geïntegreerd in alledaagse apparaten die daardoor intelligent gedrag kunnen vertonen. Zo waarborg je veiligheid en gebruiksgemak en verhoog je de connectiviteit van een elektronisch product.

Een embedded systeem wordt ook wel geïntegreerd systeem of ingebed systeem genoemd. Enkele voorbeelden van apparaten waarin deze systemen voorkomen:

  • Telefoons: updates die zorgen voor nieuwe functies
  • Deurbellen: met camera en opnamefuncties
  • Alarmsystemen: verschillende signalen afgeven
  • Slimme thermostaten: houden rekening met het weer en waar je bent (geofencing)
  • Koelkasten: die spraakgestuurd water voor je inschenkt
  • Deursloten: op afstand ver- en ontgrendelen

Software geïntegreerd in hardware

Meet- en regelsystemen in elektronische producten zorgen ervoor dat een machine, werktuig of apparaat datgene doet wat het moet doen. Met andere woorden: deze producten moeten de bewerkingen kunnen uitvoeren waarvoor ze bedoeld zijn.

Voorheen bestonden elektronische meet- en regelsystemen geheel uit hardware. Een embedded system bestaat uit zowel hardware als software.

Dankzij embedded systems vind je software(intelligentie) tegenwoordig steeds vaker terug in apparaten (hardware). Dit geeft de mogelijkheid om functies toe te voegen of aanpassen binnen hetzelfde apparaat.

Toepassing van embedded systems

Embedded systems worden steeds vaker toegepast in machines en werktuigen, maar ook steeds meer in alledaagse apparaten: van geurdispenser met timer tot aan slimme stekkers en lampen. Enerzijds doordat deze systemen steeds goedkoper worden, anderzijds doordat deze systemen toegankelijker worden en eenvoudiger zijn te verwerken.

Hierdoor is er nu grote diversiteit aan embedded systems op de markt. Zowel voor grote als voor kleine apparatuur. Daarnaast vind je in de gezondheidszorg ook in toenemende mate embedded systems in ziekenhuisapparatuur en robots.

Meer weten over embedded systems?

In onze folder over elektronische productontwikkeling vind je nog veel meer over de mogelijkheden van embedded systems. Download hem direct en ontdek wat de mogelijkheden zijn bij Expice voor jouw elektronische product!

Brochure – Folder – Productontwikkeling

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Expice B.O.M. template downloaden

Vul de lijst in en stuur deze naar ons op. Dan laten we je zo snel mogelijk weten wanneer we kunnen starten.

Template - Bill of Materials

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag een terugbelverzoek aan

Een van onze experts belt je op werkdagen binnen 24 uur terug!