• Industriële elektronica. Van kleine tot grote series.

Tekorten in de semiconductor industrie, zo heeft het invloed op uw productie en orders

Tekorten in de semiconductor industrie, zo heeft het invloed op uw productie en orders

Bij Expice streven we er continu naar om een betrouwbare partner voor u te zijn. Dat doen we uiteraard ook in lastige tijden. Zo heeft de industrie momenteel te maken met ongewenste ontwikkelingen op het gebied van grondstoftekorten. Ontwikkelen waar u zich misschien zorgen om maakt. Hierdoor vinden we het bij Expice extra belangrijk om transparant te zijn.


In onze branche resulteren de tekorten in problemen bij onze leveranciers. Zo is het momenteel een hele uitdaging voor hen om de bestelde componenten te leveren.  De door hen bevestigde leverdata kunnen veelal niet gehaald worden en daarbij worden wij geconfronteerd met  last-minute wijzigingen in voorraden, beschikbaarheid of onverwachte vertraging in zendingen. Levertijden van 52 weken komen al voor! Geplande producties kunnen hierdoor helaas dan ook op het laatste moment vertraging op lopen. Dit proberen we te voorkomen, al blijkt dat helaas niet altijd mogelijk te zijn.

Onvoorspelbare prijzen voor PCBA-onderdelen

Ook de prijzen van componenten en aanverwante producten zijn onvoorspelbaar geworden. Prijswijzigingen van 400% komen voor. Wij zijn daarom genoodzaakt om productprijzen bij opdracht te controleren op de actuele componentprijzen. Wij kunnen helaas niet altijd voorkomen dat productprijzen, ook van onlangs geoffreerde producten, mogelijk herzien moeten worden.

Het advies van Expice

Wij willen u adviseren om uw orderboek te doorlopen en de toekomstige behoefte te bepalen. Ga niet uit van de ‘standaard’ opgenomen én afgesproken levertijden. De vraag die wij in het verlengde hiervan vaak krijgen is of wij componenten met een lange levertijd alvast kunnen inkopen voor een geplande productie. Dit met als doel om lange levertijden voor te zijn. Helaas is dit geen oplossing. De schommelingen in de beschikbaarheid van componenten is zo groot dat componenten die vandaag beschikbaar zijn, morgen niet meer te krijgen zijn. Ons advies is dan ook om een order tijdig te plaatsen. Op deze manier kunnen wij de benodigde componenten direct bestellen. Met lastig verkrijgbare componenten kunnen we dan direct aan de slag.

Wij doen altijd onze uiterste best om gemaakte afspraken na te komen! Uiteraard willen wij graag met u meedenken om te bepalen welke mogelijkheden het beste werken voor u. Zijn er vragen, laat het ons weten!


Heeft u hulp nodig bij het realiseren van het perfecte PCB-design? Of met de productie van uw PCBA of de doorontwikkeling hiervan? Neem dan contact met ons op!

Pascal Immink
Accountmanager

Expice B.O.M. template downloaden

Vul de lijst in en stuur deze naar ons op. Dan laten we je zo snel mogelijk weten wanneer we kunnen starten.

Template - Bill of Materials

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag een terugbelverzoek aan

Een van onze experts belt je op werkdagen binnen 24 uur terug!