• Industriële elektronica. Van kleine tot grote series.

Hoe snel kan een PCB(A) worden geleverd?

Hoe snel kan een PCB(A) worden geleverd?

De levertijd van een printplaat varieert tussen de 5, 10 en 20 werkdagen. Deze is afhankelijk van verschillende factoren. Het is belangrijk de wensen en behoeften van jou, als opdrachtgever, goed in kaart te brengen. Zo krijg je een realistische levertijd met een bijbehorend tarief.

Factoren die de levertijd bepalen

Budget

Elke levertijd heeft zijn eigen prijskaartje: hoe korter de levertijd, hoe hoger de prijs. Het gaat dus om jouw wensen en je bereidheid om voor die wensen te betalen.

Complexiteit

Logischerwijs zorgt een hogere complexiteit voor een langere levertijd. Heb je een strakke deadline? Dan is het vaak mogelijk om er een spoedbestelling van te maken. Je betaalt hiervoor extra, maar de levertijd wordt wel korter.

Tijd van het jaar

De vakantieperiode, zowel hier als in het buitenland, kan zorgen voor een langere levertijd. Hoe complexer de print, hoe meer invloed het heeft op de levertijd.

Levertijd verkorten

In 90% van de gevallen is het mogelijk de levertijd te verkorten als je bereid bent meer te betalen. Het wordt dan een spoedbestelling.

Niet alles is echter afhankelijk van de prijs. Niet voor niets luidt het gezegde “een goede voorbereiding is het halve werk”. Hoe meer voorwerk je zelf doet, zoals het invullen van de B.O.M., hoe sneller het productieproces van start kan.

Herhaalbestellingen

Bij Expice is het gemakkelijk om herhaalbestellingen te plaatsen. Als je bijvoorbeeld na een jaar opnieuw een serie PCBA’s wilt laten produceren, kan dat – bij wijze van spreken – met één druk op de knop. Wij bewaren jouw ontwerp in een goed beveiligde database, zodat je er op ieder gewenst moment gebruik van kan maken.

Ook kun je kiezen voor een jaarorder: je doet in een keer een grote bestelling, zodat je het grootste gedeelte van het jaar niet afhankelijk bent van de levertijd van de producent.

De wens van de opdrachtgever is leidend

Als opdrachtgever heb je dus gedeeltelijk invloed op de levertijd. Als je bereid bent meer te betalen voor een spoedklus kunnen we de levertijd verkorten. Als een reguliere levertijd gewoon in jouw planning past, gelden de standaard prijzen.

We denken graag met je mee over de beste aanpak voor productie van jouw PCBA.

Productie van PCBA’s inkopen bij Expice

We hebben al meer dan 30 jaar ervaring met assembleren van PCB’s. Van unieke exemplaren tot batches van 100.000 stuks. Onze productieafdeling bestaat uit volautomatische pick-and-place-machines. Deze machines hebben samen een capaciteit van meer dan 45.000 componenten per uur. Dankzij deze capaciteit kunnen wij jou een snelle levertijd tegen een aantrekkelijke prijs bieden.

Lees meer over PCBA-productie ≫

Zelf een PCBA laten produceren?

Wij hechten veel waarde aan heldere communicatie en goede afspraken. Je zult bij ons niet snel ‘nee’ horen. We denken graag met je mee voor de beste oplossing!

Meer weten over wat Expice voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of dien een terugbelverzoek in.

Expice B.O.M. template downloaden

Vul de lijst in en stuur deze naar ons op. Dan laten we je zo snel mogelijk weten wanneer we kunnen starten.

Template - Bill of Materials

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag een terugbelverzoek aan

Een van onze experts belt je op werkdagen binnen 24 uur terug!